Heel veel water. - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu Heel veel water. - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu

Heel veel water.

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Lisette

27 Oktober 2009 | Vietnam, Hanoi

Dagboek 26 oktober 2009 Can Tho
We hadden eigenlijk een tourtje geboekt om in Cambodja terecht te komen, want het visum voor Vietnam heeft ook een eind, en dus is ons verwachtingspatroon redelijk laag gesteld. Niet dat de organisatie of het landschap niet de moeite waard zal zijn, maar gewoon, effe wat minder mee bezig geweest. Vandaag dus eerst naar een kade in Saigon, waar we op de bootje worden gezet dat ons naar My Tho brengt. De route gaat over de Mekong rivier, en die is heeeeel erg breed op sommige stukken, het lijkt wel een meer. Een paar onderdeeltjes van de tour hebben we al eens eerder gedaan, maar goed, als tijdverdrijf vinden we het allemaal wel de moeite waard. In concreto: riviercruising, fruit proeven, honing maken en een bananenplantage, dat soort grappen. (We worden een beetje de verwende toerist, oeps!) Na het varen worden we met de bus verder gebracht naar Can Tho, en daar zit het venijn. De wachttijd voor het veer bedraagt een stevige 3 uur, en daar zit je natuurlijk op het eind van de dag niet op te wachten. Maar de gidse, Wie, geeft door dat het altijd zo verloopt, dus dan moet het maar. Grappig detail, alle toeristen moeten uit de bus op de veerboot, iets wat Kees Vietnamees bespaard blijft. Die hoeft blijkbaar geen kans te hebben bij een veerramp. ;-)

Dagboek 27 oktober 2009 Chau Doc
En dan in de ochtend eerst de wél echte floating market, en niet zo’n toeristendingetje als in Thailand. Want, hier wordt alleen groente, fruit en dergelijke verkocht, en dat gaat per 100 stuks, en dat aantal ananassen past nu eenmaal niet in je rugzak. Dan nog eventjes een kijkje in een rijstpapier fabriek en een rijst verwerkingscentrum, waar de naakte waarheid over rijst duidelijk wordt gemaakt. (Hé, die ken ik, die uitdrukking!) Vervolgens het belangrijkste moment van de dag, de lunch, en aansluitend de bus in om naar ons hotel gebracht te worden in Chau Doc, een 3 uurtjes rijden. Beetje jammer is dat we daar pas in het donker aankomen, want hebben we een keer een leuk hotelletje, is het alweer nacht. Het weer voor deze dag was weer eens geweldig, een relaxte 30 cees gemiddeld. Op de hotelboot nog even een gesprekje aan tafel met wat reisgenoten, en 1 meisje gaat ook de langere reistijd in. Wij zitten nu op 8 maanden, zij zit op 5 onderweg. Altijd leuk om dan wat ervaringen uit te wisselen in voertaal Engels, want we hebben Scandinavisch, Duits en NL’s aan tafel. Dan doet iedereen gewoon een beetje moeite.

• 30 Oktober 2009 - 12:38

Huub En Toiny.:

luitjes,keukenhof is er niets bij.het staat je goed ,Bas tussen de Toelpen.en Lisette je bent toch echt een koppie groter.Maar weer leuke foto,s en een mooi reisverslag.ga lekker door.gr. ma pa.