Gezellie Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu Gezellie Delhi - Reisverslag uit Delhi, India van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu

Gezellie Delhi

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Lisette

26 Februari 2010 | India, Delhi

Dagboek 24 februari 2010 Delhi
Terug in Delhi doen we maar eens een dagje niets, beetje naar een shopping mall en kijken hoe het verkeer weer zijn best doet. Er is een metro in Delhi, en dat is een lekker makkelijke manier van verplaatsen, er zijn namelijk vastgestelde prijzen! Te merken is dat India van onze reeks toch wel de minste centen te spenderen heeft, de malls als is Kuala Lumpur, Singapore of andere plaatsen zijn toch wel van een andere slag. Maar er is een tent die ook eens wat anders dan kip serveert, en daar zijn wij helemaal blij mee. Erg grappig blijft altijd hoe men reageert als we ergens wat willen, Lisette vraagt en Bas krijgt antwoord. Bas gaat ook nog even naar de kapper, die voor het designer tondeuse kapsel dan 200 roepie vraagt. En zo rommelen we de dag door. In het hotel een paar Belgische meiden, die ook een aardig tijdje hier hebben doorgebracht, waar we even in gesprek mee raken, en dan is het weer gedaan voor deze dag.

Dagboek 25 februari 2010 Delhi
Een paar dingetjes zoals je die doet in zo’n stad, dus het rode fort bezoeken, de Jain tempel, (bekend om de redelijk extreme benadering van het begrip godsdienst belijden, er zat in ieder geval een man geheel naakt te wezen), en Old Delhi. De Jain tempelbewoners en -volgers doen naast het belijden van de godsdienst ook wat andere dingen als het verzorgen van gewonde vogels en andere diertjes. In deze stad zitten, schatten wij zeeeeeeeer conservatief, minimaal 1 op 1 vogels en mensen, dat zijn er dus 14 miljoen, en de zieke en gewonde verzorgen zij. Ze zijn erg veganistisch ingesteld, dus met een leren riem of schoenen kom je de tempel niet in, die moet je afdoen. Kort bezoek, maar erg interessant. Daarna fort Lal Qila, ook gebouwd door de man die de Taj Mahal heeft opgezet, en wat ooit de plek was waar de Peacock troon stond, een erg duur stoeltje met o.a. de Koh-I-Noor, en wel aardig om een rondje in te maken. Veel leuke eekhoorntjes, die we nu maar eens niet aanhalen. Daarna het tegenoverliggende Old Delhi in, waarbij Bas gelijk even met het Holi festival mocht kennismaken, ook al begint dat pas 1 maart, een ballon met water mocht hij opvangen. Mmmmh, tja, wat doe je eraan. Gelukkig geen schade verder, dus vooruit dan maar. Old Delhi is erg leuk om doorheen te wandelen, al was het maar dat er geen auto’s doorheen kunnen, veel straatjes ook geen brommers toelaten, en is dus lekker rustig lopen, toetertechnisch gezien. Terug lopend langs het Trek & Travel office omdat ze ons goed geholpen hebben, en wij wel een referentie in hun poëzie boek willen schrijven. Daarna terug naar het hotel met de metro, die gelukkig nog niet zo druk was dat je je eruit moet vechten, zoals de vorige keer.

Dagboek 26 februari 2010 Delhi
We hebben vandaag weinig inspiratie om echt wat te gaan bekijken of te gaan doen, het is dan ook eigenlijk zo’n beetje klaar. Niet dat we hier alles gezien hebben, maar helemaal hoentjesfris zijn we niet meer om het allemaal nog te willen zien. De laatste dagen van ons jaar zijn ingezet, en ja, we leven nu wel naar de terugreis toe. Wel nog de binnenstad ingelopen voor een hapje en een drankje, en dan vinden we het wel genoeg. Wat ook meetelt dat je als blanke hier rondloopt als een filmster, het lijkt wel of iedereen wat van je wil. Het blijkt overigens meestal dat, zoals gebruikelijk, wie je aanspreekt op straat, die wil iets van je, en meestal is dat dan toch iets met geld, hoe verrassend. Delhi is een hele grote waanzinnig drukke stad, met weinig rustige plekken behalve je hotelkamer. Toch is het de meest frisse, soms zelfs relaxte Indische stad, tenminste waar wij geweest zijn. Er wordt heel veel opgeknapt en gedaan, en we verwachten dat toch zeker wel rond 2020 het allemaal wel zo’n beetje op orde zal zijn. ;-)

• 26 Februari 2010 - 13:01

Rene:

We halen B&L op zondag om 16.35 (LH469. Daarna is iedereen welkom in de Da Costastr nr 5 voor een hapje en een drankje ter verwelkoming!

• 26 Februari 2010 - 15:37

Hanneke:

Hoi Bas en Lisette,
    We hebben genoten van jullie reisverhalen.
    Goede reis terug.
    Liefs,Hanneke

• 26 Februari 2010 - 20:54

Leonie Kulk:

Lieve Lisette en Bas,

Wat een ontzettend mooie en gave dingen hebben jullie meegemaakt!!!
    Een bijzondere ervaring waar je nog lang aan terug zult denken.
    Ik wens jullie een hele goede terugreis naar Nederland.

Dikke X Leonie

• 27 Februari 2010 - 09:54

Fred En Betty:

Wat een reiservaring hebben jullie achter de rug, en als laatste klap op de vuurpijl worden jullie als filmsterren bekeken (en straks onthaald). Zolang jullie het maar leuk hebben gehad, samen mooie herinneringen (en minder fijne toiletherinneringen)en ervaringen opgedaan. En dan nu weer naar huis, alle luxe voorhanden toch wel fijn denk ik. Goeie terugreis en lieve groet van Fred en Betty