Dagje stadten - Reisverslag uit Calcutta, India van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu Dagje stadten - Reisverslag uit Calcutta, India van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu

Dagje stadten

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Lisette

28 Januari 2010 | India, Calcutta

Dagboek 28 januari 2010 Kolkata
En we komen om 7.00 uur in de ochtend aan, en kunnen gelijk een gevecht aan welke taxi we onze klandizie gunnen. Altijd weer gedoe, de ene keer is er wel een taxi verdeel punt en de andere keer weer niet. Voor (we weten het, maar geen zin in gezeur) een veeeels te hoge prijs een ritje naar het hotel waar we, dachten we, wel terecht konden. Niet dus. Ook niet het hotel van de eerste keer, maar pas bij het 5e kunnen we aan ons ochtenddutje gaan werken. (het VIP Intercontinental, klinkt lekker tacky, ze hebben in ieder geval 1 werkende douche) Kolkata de 2e keer is iets makkelijker, we weten ondertussen waar we hoe, en wat we moeten doen. De dezelfde bedelmevrouw van de 1e keer komt toevallig weer om een bus melkpoeder zeuren, ze heeft ook snel genoeg door dat wij het weer zijn, en haakt dan wel heel erg snel af. Geeft te denken… Anyway, we gaan vandaag alvast voorbereiden op NL, en dat betekent zo goedkoop mogelijk kleding scoren. Een 501 Levi’s (een echte) voor omgerekend 45 euro, dat is dan wel weer lekker. Ja, denkt u natuurlijk, je kunt toch ook niet - merkkleding kopen, maar wat je dan krijgt… Een niet merkbroek kost dan overigens maar 2,25 euro op de markt. Alleen niet in de door B of L gewenste lengte of breedte, of snit. Nog wat nuttige bezigheden als geld pinnen en een treinkaartje naar Varanasi regelen, wat an sich weer een tripje op zichzelf is. Het station ligt aan de andere kant van de rivier, en daar kun je met een pontje komen. Dus we gaan even filmster spelen op de boot (je krijgt altijd zo’n leuke aandacht hier) en de tickets scoren. Op het station is er gelukkig een speciaal loket voor buitenlanders en andere aliens en daar maken wij natuurlijk graag gebruik van. Terug aan de andere kant moeten we nog even door een zee van moslims, een moslim voorman hield een demonstratie waar we dan weer even getuige van mogen zijn. Er werd niet geschoten overigens. Ook nog op de planning deze dag is het regelen van de trip van morgen naar het Sunderban dieren reservaat, waar we de kans hebben (zeker niet de garantie!) om een tijger en ander wild te zien. Dat kost allemaal even wat moeite, maar dan kunnen voor het eerst sinds een week weer eens een biertje drinken. In Darjeeling doen ze niet aan dat soort vuiligheid. Na 2 flessen Kingfisher Strong (9 %) gaan bij ons de lichten zo ongeveer uit, nog snel ff een kip tandoori, en dan lekker slapen op onze fluisterstille kamer. (Hoe hard kunnen mensen fluisteren?)