Weer PP - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu Weer PP - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu

Weer PP

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Lisette

13 November 2009 | Cambodja, Phnom-Penh

Dagboek 12 november 2009 Kampot
Na de wandeling van gisteren hebben we een retraite dagje, bekijken we nu maar eens de landen die we nog willen gaan doen, en met de laptop en Wifi in het hotel gaat dat wel makkelijk. We gaan z’on beetje het laatste kwart van ons jaartje in, en er is eigenlijk nog zat te zien en te doen, dus weer wegstrepen van mogelijke bestemmingen. Reizen ook in deze regio wordt je af en toe lastig gemaakt doordat men blijkbaar overal tegenwoordig een visum verlangt, eigenlijk een bijdrage aan, tja, wie?

Dagboek 13 november 2009 Phnom Penh
Met de bus naar PP, want op de 16e stappen we als het goed is op het vliegtuig naar Thailand. We hadden bedacht om in hetzelfde hotel als de eerste keer te gaan zitten maar de tuktuksjoof weet ons van een ander, nog geschikter hotel te overtuigen. Met airco, het Okay hostel, een ruime kamer voor $10. Het uitzicht is verwaarloosbaar, maar het is goed schoon en zo. Rondje door de stad en we zien een olifant lopen, gaan langs een mooie insectenbar en natuurlijk hebben we op dat moment het fototoestel niet bij ons. Eigenlijk standaard, als we hem niet bij ons hebben, zien we meestal de gekste dingen. We komen nog een stelletje tegen dat ook met ons de wandeling naar Bokor had gemaakt, maar zij leiden een beetje aan een kwaal die je wel vaker bij NL-ers in het buitenland ziet. We denken dat het zo zit; NL-ers hebben het idee een unieke ervaring in deze uithoeken van de wereld te maken, en in dat plaatje past het niet om dan uitgerekend andere NL-ers tegen te komen. Dus men reageert altijd afhoudend, in de bus hetzelfde fenomeen met een ander NL-stelletje. Beetje suf, ik hoop niet dat wij ook zo overkomen.