Opstoken
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Lisette
12 Juni 2009 | Australië, Kumbia
Dagboek 11 juni 2009 Kingaroy
Van Glen Innes naar Kingaroy, nadat we s’ochtends de ijspegels van de kraan hebben gehaald. Omdat het gewoon te koud is om dingen te doen in Glen Innes, ten minste, voor wat wij voor ogen hebben, besluiten we door naar het noorden te rijden. Overigens bleek op de camping iemand met een tent heeft overnacht, wat die bezield moet hebben… De rit door de Great Divinge Range is erg mooi, weinig verkeer, matig berg / heuvelachtig en goede wegen. Blijft altijd dat je moet opletten of niet zomaar op een onverharde weg terecht komt, want dat trekt de Apollo 13 niet. Onderweg ook weer prachtige plaatsnamen, waarbij Blackbutt er als topper boven uitsteekt. In de omgeving van Kingaroy willen we een paar parken en dingen bezoeken, het is er rustig en als het goed is, niet zo koud s’nachts. Desalniettemintegenstaande kopen we toch een elektrisch kacheltje, je weet maar nooit. Deze diepte-investering wordt door de firma Big W voor een kleine 25 Ozz D’s op de markt gezet, dus waarom zouden we het niet doen. Ook in Kingaroy een belangrijk onderdeel van het kerstpakket, pindaas.
Op deze dag wordt een mijlpaal beslecht, kangaroe biefstuk. Dit is dus een stukje vlees wat echt anders smaakt, en voor degenen die willen afvallen, het is 98 % vetvrij, althans volgens de verpakking.
Dagboek 12 juni 2009 Kumbia
Deze uitgesproken middle of fucking nowhere plek is onze overnachtingsplek in de locale camperresort, wat zoiets is als het benzinestation met suupje en toilet / douche gelegenheid. Aardige mensen, zoals hier eigenlijk altijd het geval is. De reden dat we hier beland zijn is het Bunya Mt’s park wat hier direct naast ligt en we overdag bezocht hebben. Het park op een bergketentje is een restant tropisch (?) regenwoud, met als mooiste object de bunyi pinetree, een uitvergrote versie van de ons welbekende pijnboom. Middellijnen van 1,5 meter worden bij rustig water geven en pokon toedienen door deze versie makkelijk gehaald. De pitjes / vruchten zijn ook van een iets andere orde, denk aan een dennenappel van 10 kg. Heel veel vogels en vogeltjes, boskangaroes, met en zonder jong, papegaaien en ook een stealth roofvogel, die ons even kwam bekijken. Uitzicht tot 60 km ver, dus wat wil een mens nog meer.
Dagboek 12 juni 2009 Kumbia