Gezellig druk. - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu Gezellig druk. - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Lisette Bousie - WaarBenJij.nu

Gezellig druk.

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Lisette

21 Augustus 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Dagboek 20 augustus 2009 Macau
Het is altijd weer spannend om in een volledig onbekende omgeving te beginnen, dus ook nu. Macau is de makkelijk te nemen drempel naar Hong Kong en dan naar China, want men is gewend aan blanken en toerisme. Wij daarentegen moeten weer even omschakelen, en het is ook nog eens a steady 39 Cees, dat maakt het ook niet erg makkelijk. Macau is een leuke en aardige stad, die tot 1999 een zelfstandige status had en nog steeds heeft binnen de Volksrepubliek China. De Portugese invloeden zijn makkelijk te herkennen, naambordjes enz., en het stadsbeeld doet behoorlijk Mediterraan / Europeesch aan . Ze hebben een aantal privileges, zoals weinig belasting en er mag gegokt worden. En vooral dat laatste is voor de busladingen met Chinezen van het vastland een onweerstaanbaar gegeven. Las Vegas mag de naam hebben, in Macau wordt het allemaal nog eens dunnetjes overgedaan. Men kijkt er niet op een lichtje meer of minder, en ook kan er altijd wel een versierseltje bij. Sommige casino’s hebben een mooie, classy entree, andere lijken meer op een over de top bordeel. Gokken is overigens een serieuze zaak, om nu te zeggen dat de levensvreugde van de spelers je tegemoet straalt op moment dat je de zaak binnen wandelt… Anyway, het Macau historisch museum (of zoiets heette het) geeft een mooi beeld van Kees de afhaal Chinees, en dat gecombineerd met de charme van de stad maakt het wel een mooie start van onze perikelen in het Chinese!

Dagboek 21 augustus 2009 Hong Kong
Uitslapen en voorbereiden voor de overtocht met de Sea Dragon / Wave Tiger / Water Lion, kortom de ferry van Macau naar Hong Kong. We vinden dat het nu allemaal echt gaat gebeuren, wat staat er ons allemaal te wachten! De overtocht is een stukkie van een uur, en omdat de kust van China hier bezaait is met eilanden is het een aanrader. Ook omdat de reder het transporteren als een vliegmaatschappij aanpakt, gaat het allemaal snel, vlot en efficiënt. Aanvaren naar de stad Hong Kong is een reis naar Skyscraperland, de beperkte ruimte wordt omhoog benut. De enclave Hong Kong is echter niet zo vol gebouwd, er zijn nog zat stukken bos en onbebouwd. Bij aankomst, HK heeft een goede en snelle metro, ook die is weer snel, vlot en efficiënt. Valt er dan niets te klagen, toch een beetje. Het is 38 graden en we moeten met de rugzakken lopen van de metro naar de YWCA, de vrouwen versie van de YMCA. (ja, bestaat allemaal) Zweet gutst van onze ruggetjes als we uiteindelijk aan komen, maar de kamertjes zijn netjes en naar HK begrippen eigenlijk wel ruim. (wij zijn al blij als we de rugzakken niet op elkaar hoeven te leggen) We gaan gelijk de running in om een visum te scoren voor het vaste land, daar is het ons uiteindelijk allemaal om te doen, en dat schijn je het beste aan een buro over te kunnen laten. Dat gelukkig 2 straten verderop zat. Na de protocollaire afhandeling visumversa kunnen we HK in, en daz leuk. Zo leeg als Ozz was, zo vol is het hier, maar wel gezellie. Minder opdringerig vwb de handelaartjes, maar 5 t-shirts voor een 10 Euri, klinkt goed. De kwaliteitsshirts hoeven maar 2 wasbeurten te overleven, en dan vinden wij het wel best.

• 22 Augustus 2009 - 21:28

Maya:

Hi Bassie en Liesje! Hong Kong lijkt me zo gaaf! Wel een flinke overstap ben benieuwd.....XL X

• 22 Augustus 2009 - 23:57

John:

er gaaf hongkong, 2 keer geweest heb alleen het vliegveld gezien :-(, gaan jullie nog verder china in?

• 24 Augustus 2009 - 09:50

Karen:

Hoi saam, we zijn weer thuis en de scholen gaan weer beginnen. Leuk om door jullie reisverslagen nog een beetje in vakantiesfeer te blijven. Overigens hier ook erg warm geweest wel 35 graadjes. Veel plezier in HK.
    xxx Karen en familie

• 25 Augustus 2009 - 20:43

Maureen:

hey hallo... wat een heerlijke verhalen weer... super hoor, geniet maar lekker in HK... dikke kus..